MavarBG

  • 24-09-2023, 13:24:54
  • Добре дошъл/дошла, Гост
Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Мави новини:

Искате да изразите мнението си. Имате желание да го споделите с другите, моля участвайте във форума! За да имате достъп до разделите и функциите, недостъпни за гостите ТРЯБВА да се регистрирате.

Автор Тема: Microsoft моли потребителите да се откажат от Internet Explorer 6  (Прочетена 1725 пъти) сподели РјРµ

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Brovko

  • VIP
  • Потребител
  • *****
  • Публикации: 116

Корпорацията Microsoft се опитва да убеди потребителите да се откажат от стария браузер Internet Explorer 6.

Най-големият производител на програмно осигуряване създаде специален сайт ie6countdown под надслов „Отърваваме света от Explorer 6”. В обръщение на Microsoft към потребителите се казва, че IE6 е създаден преди 10 г. и неизбежно е остарял за днешната технологическа реалност. Порталът, наречен „Обратно броене” ще следи за постепенното изчезване на стария браузър, докато дялът му на пазара не падне под 1%.

Спецовете от корпорацията смятат, че нагледната демонстрация на „старостта” на браузъра, създаден в началото на 2000-та година, ще накара Интернет потребителите да се сдобият с най-новото програмно осигуряване. Много уеб фирми вече прекратиха поддръжката на сайтове с IE6 и предлагат на потребителите да обновят своя браузер, за да могат коректно да прегледат страницата, посочва БГНЕС.

Към февруари 2011 г. пазарният дял на Internet Explorer 6 в света все още е 12%, а в Китай показателят бележи рекордните 34%. Няколко са причините, поради които е необходимо потребителите да се откажат от IE6. IE6 неправилно изобразява някои сайтове и той не е безопасен. Причината е, че браузърът IE6 понякога неправилно разбира или по-точно неправилно интерпретира html-код сайтовете, обяснява порталът.

DARIK NEWS
Осъденият на смърт ВИ приветства...
 

Real Time Web Analytics