MavarBG

  • 06-05-2021, 01:04:44
  • Добре дошъл/дошла, Гост
Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Мави новини:

Искате да изразите мнението си. Имате желание да го споделите с другите, моля участвайте във форума! За да имате достъп до разделите и функциите, недостъпни за гостите ТРЯБВА да се регистрирате.

Автор Тема: Изпълнение на диагностичния инструмент на DirectX  (Прочетена 2127 пъти) сподели РјРµ

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Mavar

  • Администратор
  • Потребител
  • *
  • Публикации: 488
    • MavarBG

Изпълнение на диагностичния инструмент на DirectX

Диагностичният инструмент на DirectX ви помага да отстранявате неизправности, свързани с пакета мултимедийни технологии DirectX, който се доставя с Windows. Ако имате проблеми с правилното изпълнение на анимация от игра или филм, трябва да изпълните диагностичния инструмент на DirectX, за да се опитате да намерите източника на проблема.
Ето някои от нещата, които трябва да търсите:
Недостатъчно хардуерно ускорение. Някои програми се изпълняват много бавно или изобщо не се изпълняват, ако няма хардуерно ускорение Microsoft DirectDraw или Direct3D. Щракнете върху раздела Покажи и след това в Параметри на DirectX проверете дали ускорението с DirectDraw, Direct3D или AGP Texture е маркирано с Няма. Ако е така, трябва да обмислите евентуално надстройване на вашия хардуер. Може също да се наложи да включите графично ускорение.
За да включите графично ускорение

Щракнете, за да отворите "Дисплей".1. Щракнете върху Настройки на дисплея и след това щракнете върху Разширени настройки.2. Щракнете върху раздела Отстраняване на неизправности и след това щракнете върху Променяне на настройки.

   

Ако трябва да въведете административна парола или потвърждение, въведете паролата или я потвърдете.3. Преместете плъзгача Хардуерно ускорение на Пълно.
Устройствата не са свързани. Ако джойстик или други входни устройства не отговарят, възможно е да не са инсталирани правилно. Уверете се, че устройството присъства в раздела "Вход" на диагностичния инструмент на DirectX. В противен случай преинсталирайте контролера за игри или входното устройство, като го извадите и после отново го поставите.Има неподписани драйвери. Microsoft не е тествал неподписаните драйвери за пълна съвместимост с последната версия на DirectX. Препоръчвам ви да използвате драйвери, които са цифрово подписани от лабораториите за тестване на хардуера (WHQL) на Microsoft Windows.

DirectX: често задавани въпроси
DirectX увеличава производителността на вашия компютър при мултимедийни програми като игри и филми. DirectX е технология, която спомага за създаването на специалните визуални и аудио ефекти, които се съдържат в игрите.
Кои са отделните части на DirectX?
• Direct3D. Тази част помага тримерната анимация да стане възможна на монитора на вашия компютър. Direct3D е предназначен да предостави мощна връзка между видеокартата на вашия компютър и софтуерни програми, които могат да рендират тримерни (3 D) обекти. Колкото по-бързо може вашият компютър да обработва анимация, толкова по-реални ще изглеждат на вашия монитор 3 D обектите, светлината и движението.
• DirectDraw. Тази част помага при изработването на двумерни (2 D) визуални ефекти. Видеокартата на вашия компютър и много софтуерни програми използват DirectDraw, за да комуникират помежду си, преди да изпратят на монитора готовото визуално изображение. Компютърните игри, 2 D графичните пакети и системните функции на Windows - всички използват DirectDraw.
• DirectSound. Тази част увеличава производителността на аудиоефектите на вашия компютър и прави възможни много сложни ефекти при звуковото смесване и възпроизвеждане. Тя осъществява връзка между софтуерните програми и хардуера на вашия компютър. DirectSound предоставя мултимедийни софтуерни програми, например игри и филми, с хардуерно ускорение, възможности за смесване и достъп до звуковата карта.

Имам ли нужда от DirectX?
Да. DirectX ви позволява да използвате мултимедиен софтуер със сложни звуци или движещи се изображения. DirectX е включен в тази версия на Windows и в повечето от игрите, които го изискват.
Откъде мога да получа DirectX?
DirectX е включен като стандартна възможност в тази версия на Windows, както и в повечето от игрите, които го изискват.
За да проверите коя версия на DirectX имате
1. Щракнете, за да отворите диагностичния инструмент на DirectX.
1.1. Натиснете Старт-Изпълнение
1.2. В таблото което се отваря пишете dxdiag2. Щракнете върху раздела Система и след това, в Системна информация, проверете номера на версията.
Мога ли да деинсталирам DirectX?
Не. Той е съставна част от операционната система Windows и не може да бъде премахнат.

Това упътване е за Windows Vista Ultimate и Windows 7. Принципа на действие е почти същия и при Windows ХР
Животът е един миг, но не цял...
 

Real Time Web Analytics