MavarBG

  • 16-05-2022, 14:18:04
  • Добре дошъл/дошла, Гост
Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Мави новини:

Искате да изразите мнението си. Имате желание да го споделите с другите, моля участвайте във форума! За да имате достъп до разделите и функциите, недостъпни за гостите ТРЯБВА да се регистрирате.

Автор Тема: 200 милиона потребители използват браузъра Opera  (Прочетена 1599 пъти) сподели РјРµ

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Mavar

  • Администратор
  • Потребител
  • *
  • Публикации: 488
    • MavarBG

Петият по популярност браузър Opera вече се използва от 200 милиона души чрез различните платформи, за които е наличен. Статистическата информация беше оповестена от екипа, който поддържа браузъра. Това стана наред с представянето на новата версия 11.50, която излезе след шестмесечното затишие, което последва излизането на Opera 11, информира TechCrunch. В процентно отношение делът на Opera на браузърния пазар е 2.4%. Трябва да се има предвид, че доста са хората, които ползват повече от един браузър за да задоволят нуждите си. Opera 11.50 вече има повече от седем милиона изтегляния. Това се вижда от брояча в Opera.com, който показва на живо темповете, с които потребителите се сдобиват с най-новата версия. Наред със сериозната статистика, екипът на браузъра е дал различни отправни точки за сравнение, които помагат на посетителите да разберат значението на цифрите. Така например, може да се разбере в колко часа точно изтеглянията на Opera 11.50 са надвишили по бройка феновете на мустака на Том Селек.

Екипът на Opera определя новата версия на браузъра като най-добрата, която е излизала до момента. Една от ключовите новости е промененият потребителски интерфейс, в който бутоните са намалени като количество, а мястото за показване на съдържанието на страниците е увеличено. В това отношение Opera следва тенденциите, които се наблюдават и при конкуренцията. Направени са промени в графичното ядро на браузъра и сега зареждането на елементите трябва е с 10-15% по-бързо. Сред важните новости се забелязва още ускорената работа със CSS и задължителното оправяне на множество бъгове.
Животът е един миг, но не цял...
 

Real Time Web Analytics