MavarBG

  • 30-05-2023, 11:05:27
  • Добре дошъл/дошла, Гост
Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Мави новини:

Искате да изразите мнението си. Имате желание да го споделите с другите, моля участвайте във форума! За да имате достъп до разделите и функциите, недостъпни за гостите ТРЯБВА да се регистрирате.

Автор Тема: Windows XP е любим дом за най-опасните вируси  (Прочетена 707 пъти) сподели РјРµ

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Mavar

  • Администратор
  • Потребител
  • *
  • Публикации: 488
    • MavarBG

Превърналата се в класика операционна система Windows XP е свърталище на едни от най-опасните вируси, които циркулират в мрежата. Това са установили специалистите от антивирусната компания Avast, съобщава TechSpot.

При изследване, което е продължило половин година, експертите на Avast са установили, че 74% от заразите тип „rootkit” са регистрирани именно в машини, които се задвижват от престарелия Windows XP. Това не означава автоматично, че операционната система е лоша. С XP все още работят около половината компютри по света. Това е най-популярната операционна система и е нормално да е най-населена с вируси. Авторите на зловреден софтуер разработват творенията си с мисълта да достигнат до колкото се може повече компютри и, логично, първият им избор на съвместима платформа е лидерът Windows XP.

Специалистите от Avast са достигнали до заключенията си благодарение на доклади от 600 хиляди потребителя на техния антивирусен софтуер. 49% от тях са използвали Windows XP, 38% са били със 7, а 13% разчитали на Vista.

Класическите антивирусни програми хващат „rootkit” инфекциите доста трудно. Желателно е хората, които използват по-стари или необновявани операционни системи да проверят машините си със специализиран софтуер, който е предназначен специално за зарази от тип „rootkit”.

Животът е един миг, но не цял...
 

Real Time Web Analytics