MavarBG

 • 30-05-2023, 10:53:40
 • Добре дошъл/дошла, Гост
Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Мави новини:

Искате да изразите мнението си. Имате желание да го споделите с другите, моля участвайте във форума! За да имате достъп до разделите и функциите, недостъпни за гостите ТРЯБВА да се регистрирате.

Автор Тема: В подкрепа на Васил Иванов спасил живота на висш полицай  (Прочетена 2934 пъти) сподели РјРµ

0 Потребители и 2 Гости преглеждат тази тема.

Kobrinka

 • Администратор
 • Потребител
 • *
 • Публикации: 375

Коментар от Администратора Екипът на форума подкрепя журналистът Васил Иванов за неговите журналистически разследвания.


expand the original image
И разследващият журналист, и главният секретар на МВР знаят със сигурност кой е взривил апартамента му.

Преди три години над шефа на отдел “Убийства” на 9-то РПУ виси опасност да остане за дълго зад решетките, да се прости завинаги с професионалната си кариера и да изтърпява системен тормоз в затвора.

Кошмарният сценарий му се разминал след като разследване на Васил Иванов разкрило капана, който му бил приготвен след скалъпено обвинение.

След поръчано от бизнесмен убийство, силите на реда залавят единия извършител, който признава кой е платил за извършването му. Преди и след задържането го водят в няколко болници за изследвания, пред съда твърди, че не бил подложен на тормоз. Два дена след освобождаването му, престъпникът се появява с медицинско свидетелство, че бил пребиван от разпитващите го полицаи. С такова доказателство лесно щял да подведе под отговорност служителя на реда, което моментално водело до отпадне на делото за убийство.

Любопитна подробност привлякла вниманието на Васил Иванов. Странно решение взел съдията – приел експертизата на частен съдебен лекар, а отхвърлил удостоверението на МВР болница, че му няма нищо.

Иванов започнал проучване – научил кой е лекарят, взел данните на съдията и чрез подставено лице разиграли пред доктора същия сценарий. Заснели „прегледа” със скрита камера, а медицинското лице написало това, което му било поискано. Резултатът: съдията имал официален документ, че е пребиван.

Иванов взел свидетелството и отишъл при магистрата и му казал: „Ето на какви хора приемаш документите, ти бит ли си?”.

Поставен пред опасен рецидив, съдията сезира прокуратурата, процесът се преразглежда и оправдават полицая. До тогава служителя на реда бил осъден и на последна инстанция и го чакал затвор.

Заради случая, преди три години журналистът остава единственият цивилен станал полицай на годината. Иванов казва, че това бил жест на благодарност от страна на МВР, защото само неговите усилия спасили от затвора техен колега.

Пред дома на журналиста беше поставена и бомба, защото пречел с разследванията си. Васил Иванов е наясно, че е поръчван да го осакатят. В полицейските среди се говорело и главният секретар Калин Георгиев знаел кой заложил бомбата. Поръчителят бил опасен тип.

Васил Иванов стартира ново предаване, в което ще се занимава с това, което му се удава най-добре – разследвания на корумпирани хора.

Razkritia.com
СъъъъСССС

Kobrinka

 • Администратор
 • Потребител
 • *
 • Публикации: 375

expand the original image
Преди старта на новото си предаване журналистът Васил Иванов разказва, че и в него ще се занимава с това, което му се удава най-добре – разследвания и доказване на вината.

Преди три години Васил Иванов спасява шефа на отдел “Убийства” на 9-то РПУ от затвора. След скалъпено обвинение, което почти го вкарва в затвора, висшият полицай отървава решетките благодарение на разследване на Иванов.

 Преди старта на новото си предаване журналистът Васил Иванов разказва, че и в него ще се занимава с това, което му се удава най-добре – разследвания и доказване на вината на корумпирани хора.

 Журналистът, който преди три години стана полицай на годината, разказва, че са го направили полицай, защото със своята работа е спасил от затвора висш полицай.

 “След извършено убийство, чиито поръчител е бизнесмен, полицията хваща единия извършител, който признава кой е поръчителят. След като го водят в няколко болници за изследвания преди и след ареста пред съда той дава показания, че не е закачан. Пускат го и 2 дни по-късно той се появява с медицинско удостоверение, че е бил пребит по време на разпити. Това се преви с цел да се подведе под отговорност полицая и така да отпадне автоматично делото за убийство”, разказва Васил Иванов.

 “Интересното беше, че съдията беше приел експертизата на частен съдебен лекар, че свидетелят е бил бит, а не беше приел документите на военна болница ина МВР болница, че му няма нищо. Проучих лекаря, взех данните на съдията, осъдил полицая и чрез подставено лице ги дадох на доктора. Отидохме със скрита камера и той написа каквото му казахме. Така издаде документ на съдията, че бил пребит. Отидох при него и му казах: Ето на какви хора приемаш документите, ти бит ли си?”, припомня си Васил Иванов.

 След случката съдията сезира прокуратурата, делото се преразглежда и оправдават полицая, който вече бил осъден на трета инстанция и трябвало да влиза в затвора.

 “Имам едно дете от една жена, друго – от друга, а тази година се ожених за трета”, казва за личния си живот журналистът.

 По повод на взривяването на апартамента си Васил Иванов признава, че помощта на Нова телевизия е основната причина да остане в нея и да не отиде на ново работно място.

 “Нова телевизия застана зад мен морално, материално и охранително. Затова останах в нея. Първо ме пазеше полиция, след това наеха фирма да ме пази 7 месеца. Бях изненадан, мислел съм си, че нищо не може да стане, а гръмнаха бомба, която щеше да избие 10 души на етажа. Знам, че съм поръчван да ме бият, осакатяват, знам, че полицията знае кой заложи бомбата, знае и главният секретар Калин Георгиев, поръчителят не е безопасен човек”, казва Иванов.

Novini.bg
СъъъъСССС

Kobrinka

 • Администратор
 • Потребител
 • *
 • Публикации: 375

expand the original image
Животът на топ разследващия репортер от Нтв. Васил Иванов е в сериозна опасност, алармираха служители в полицията. Опасността е толкова голяма и категорична, че на журналиста е предложена 24- часова охрана. Под предлог, че с антураж от ченгета няма да може да си върши ефективно работата, обаче Иванов се е отказал от услугата. вместо това помолил да му бъде издадено разрешително за бойно оръжие. И в момента храбрият репортер движи по улиците на София, въоръжен с газов пистолет. Но едва ли подобна играчка би могла да го защити при евентуален атентат, коментират нашите информатори.

 Молбата на Иванов била на мига удовлетворена от полицайските шефове. Но, за да се спази процедурата, той подал и документи за получаване на оръжейното разрешително.

 Настоящата криза със заплахите към Васил Иванов е последната от цяла поредица през последните 10 години. Заради десетките си зрелищни разследвания, разобличителят на мафиотски схеми в бизнеса и държавната администрация се е сдобил с няколко дузини опасни врагове. Именно от свой агент в една от мафиотските структури, ченгетата са узнали за готвено покушение срещу храбрия журналист.

 
expand the original image
Проверката ни в ДНСП потвърди първоначалната информация. Васил Иванов действително е подал
молба до директора на ДНСП, в която е аргументирал желанието си да получи разрешение за носене на бойно стрелково оръжие със следните думи: Срещу графата „Причини“ Иванов е написал: Непосредствена опасност за живота ми!

 Колеги на Васил от Нова телевизия обаче са обезпокоени от факта, че шефът на разследващия отдел в медията вече ще се разхожда с боен пистолет, препасан в гащите. Знае се, че Васко има сериозни проблеми с фиркането. Не че е алкохолик, пиянството му е изключително лошо. А и често го практикува… Поне десетина пъти, след солидна почерпка с алкохол, е влизал в ръкопашни схватки с разни лумпени по улиците. Какво ще стане, ако в подобно алкохолно умопомрачение извади оръжието и разстреля някой клетник, питат се обезпокоени колегите му.

 От друга гледна точка обаче Васил Иванов е може би най- заплашвания човек в България. Заради изключително острите си материали разследващият журналист получава анонимни заплахи почти всеки ден. Преди три години бомба, поставена пред вратата на дома му в столичния кв. Банишора едва не уби него и близките му. Така че, носенето на боен пистолет е най- малкото, което би трябвало да направи за сигурността си.

СКАНДАЛНО

Na kafe (2010-11-15) - Vasil Ivanov, razsledvasht zhurnalist v Nova TV

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=XWHjM8sIb_U" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=XWHjM8sIb_U</a>
СъъъъСССС
 

Real Time Web Analytics