MavarBG

  • 19-06-2021, 08:48:51
  • Добре дошъл/дошла, Гост
Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно Търсене  

Мави новини:

Искате да изразите мнението си. Имате желание да го споделите с другите, моля участвайте във форума! За да имате достъп до разделите и функциите, недостъпни за гостите ТРЯБВА да се регистрирате.

Страници: 1 ... 8 9 [10]
 91 
 -: 19-06-2017, 13:57:50 
Започната от Brovko - Последна публикация от Brovko
Компанията "Спейс Екс" (SpaceX) направи успешен тест за статично запалване на двигателите на "Фалкон 9" - ракетата, която ще изстреля първия български геостационарен комуникационен сателит BulgariaSat-1 в космоса, съобщиха от "Интелдей солушънс".

Изстрелването е планирано за 19 юни, 2.10 ч. (21.10 българско време). "Фалкон 9" ще изстреля българския сателит от историческата ракетна площадка 39A, известна с мисиите Аполо, в Кейп Канаверал. След извеждането в космоса "Спейс Екс" отново ще опита контролирано приземяване на първия модул на вече летялата ракета върху автономния кораб-дрон "Of Course I Still Love You" ("Разбира се, че още те обичам") в Атлантическия океан.

BulgariaSat-1 ще използва доказалия се вече първи модул на "Фалкон 9", приземен за първи път на 14 януари тази година, като по този начин ще бъде вторият в света, възползвал се от тази иновация. BulgariaSat-1 ще осигурява директно до домовете телевизионни и комуникационни услуги на Балканите и в други европейски региони.  Сателитът е подходящ за 4G LTE мрежа в 1800 MHz. Освен за телевизионни и комуникационни услуги, BulgariaSat-1 може да се използва при форсмажорни обстоятелства - аварии, в следствие на природни бедствия - земетресения, бури, наводнения, когато наземните мрежи не работят. "България Сат" е част от групата на "Булсатком".

 92 
 -: 19-06-2017, 13:41:42 
Започната от Police - Последна публикация от Musko
Управителният съвет на СФСМВР намира не само за изненадваща, но и за неприемлива позицията на министъра на вътрешните работи, изразена във връзка с решенията, взети на заседание на Съвета за социално партньорство в МВР, провело се на 15 юни 2017 г.

 Реакцията на министър Радев към Съвета за социално партньорство в МВР буди най-малкото недоумение, тъй като съгласно Закона за Министерството на вътрешните работи "Съветът осъществява социалния диалог, като разрешава въпросите, свързани с трудовите и служебните отношения и със социално-икономическите права и интереси на служителите, в дух на сътрудничество, взаимни отстъпки и зачитане интересите на всяка от страните“. Това се казва в позиция на СФСМВР.

Със своето изказване министърът на вътрешните работи показва, че или не е запознат с функциите на Съвета за социално партньорство, или не смята да се съобрази с основни принципи на демократичната държава – като този за равнопоставеността на партньорите в социалния диалог. Очевидно министър Радев приема Съвета за социално партньорство като експертна работна група, с чиито решения и позиции той не се чувства обвързан по никакъв начин. Нещо повече, министърът с лека ръка задраска постигнатия в Съвета консенсус по три изключително важни за служителите въпроса – увеличението на заплатите и обвързването им със социално измерим показател, решаването на проблема с компенсиране на служителите, неполучавали с години униформено облекло и необходимостта от нов закон за МВР. Аргументите на Федерацията по тези въпроси са внесени писмено в Съвета за социално партньорство и ако министърът не е запознат с тях, проблемът очевидно не е у СФСМВР, съобщават от синдиката.

Главният извод, който УС на СФСМВР прави от изложените факти е, че Съветът за социално партньорство очевидно не е подходящият формат за провеждане на преговори за увеличаване на основните заплати на служителите в МВР. Представителите на Федерацията ще продължат да участват в работата на Съвета, но УС на СФСМВР отправя покана към министъра за започване на преговори с личното му участие. Всеки опит подобни преговори да се възложат на някой с по-нисък ранг Федерацията ще приеме единствено като опит за отлагане и протакане, заявяват от синдиката.

Длъжни сме да добавим, че с писмо от 12 юни УС на СФСМВР поиска среща с министъра, на която да му бъдат изложени така липсващите му аргументи. Това писмо все още е без отговор и ако министърът не е запознат и с него, проблемът отново трябва да се търси в сградата на ул. „6-и септември“.

Успоредно с това на свое заседание на 24-25 юни УС на СФСМВР ще обсъди и вземе решения за местата, формите и началната дата на активни протестни действия – в столицата и страната – срещу ниските трудови възнаграждения в системата на МВР. Федерацията започва и разговори с други синдикални организации – както в системата на МВР, така и извън нея – за участие и подкрепа на тези протестни действия, заявяват още от синдиката.

Източник: Канал 3

 93 
 -: 16-06-2017, 19:31:17 
Започната от Police - Последна публикация от Police
Най-големият полицейски синдикат - Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) започва подготовка за протести след изказването на вътрешния министър Валентин Радев, че е недоволен от договорката за увеличение на заплатите в системата.

Синдикатите посрещат с "огромно недоумение изявленията на министър Радев, броени часове след заседание на Съвета за социално партньорство в МВР". И посочват, че ще предприемат всички законови действия за защита на социалните права и интереси на полицейските служители и започват подготовка за протестни действия.

"Оставаме отворени за предложения, кореспондиращи с духа на проведените консултации", отбелязва полицейския синдикат. Допълва, че в понеделник ще публикуват официалното си становище по въпроса.

От думите на Радев по-рано днес стана известно, че надеждите за по-високи заплати в МВР се оказаха преждевременни. МВР ще бори корупцията в редиците си с "контролирани провокации"   :)

В кулоарите на парламента той заяви, че е недоволен от договорката на заместника му Стефан Балабанов с представителите на синдикатите за увеличение на заплатите, която бе постигната на извънредното заседание вчера на Съвета за социално партньорство на вътрешното министерство. Така той повтори позицията си, че на този момент не вижда аргументи за по-високи заплати.  ??? :33: :(
 94 
 -: 15-06-2017, 12:54:24 
Започната от Emil Boev - Последна публикация от Emil Boev
expand the original image
Филмът на режисьора Борис Хлебников «Аритмия», разказващ за живота на лекар от бърза помощ, спечели голямата награда на 28-я фестивал «Кинотавр», церемонията по закриването която протече на 14.06.2017 г. в Зимния театър в Сочи.

Изпълнителят на главната роля Александър Яценко спечели наградата за най-добър актьор.


Руско кино

 95 
 -: 13-06-2017, 16:22:44 
Започната от Emil Boev - Последна публикация от Emil Boev
expand the original image
Руският режисьор Владимир Хотиненко съобщи за завършването на снимачният процес на осем серийният филм «Меморандума на Парвус», пред ТАСС.

Сериала трябва да излезе през есента на 2017 година по телевизионния канал «Русия» по случай сто годишният юбилей от Октомврийската революция. Подробности за сценария Хотиненко държи в тайна. Известно е, че зрителите ще видят историята на Владимир Улянов (Ленин) и политическият авантюрист Александър Первус, които през 1915-17 година получават пари от немското правителство за да организират революция в Русия.

Във сериала участва звезден актьорски състав: Евгени Миронов, Фьодор Бондарчук, Виктория Исакова, Паулина Андреева, Максим Матвеев, Александър Балуев и други.

Руско кино

 96 
 -: 04-06-2017, 21:17:18 
Започната от Kobrinka - Последна публикация от Родолюбец
expand the original image
Как си, Христо? Събра ли се вече с Венета?
Тук животът е глупав. Ежедневно си крета.
Вече зная и аз за какво се умира.
Свободата ли? Струва, две кебапчета с бира.
Дали гледаш отгоре с небесната чета?
На Околчица - дъжд. И разгонени псета.
На Околчица - срам. Имаш много поклонници.
Генерали и лумпени, политически конници...
Живи трупове жалят за мъртвите, Христо.
Всенародната кал днес се кланя начисто.
Цветове... Гласове... Знамена... Шарения.
Обещания светли и ...помия до шия.
Как се люби и мрази? Там пишеш ли нещо
или вече не искаш дори да се сещаш.
Много здраве от мен на небесната чета.
Във дванайсет завийте и вие, момчета.
И станете на крак, и за вас помълчете...
Втори юни си струваше всичко, поете!


Яна Кременска

 97 
 -: 04-06-2017, 15:57:45 
Започната от Emil Boev - Последна публикация от Emil Boev
expand the original image
Компания «Централ Партнершипг» представи на брифин проект за коомедиенн екшън «Учител по физическо спасява Русия». Във филма ще участват Дмитри Нагиев, Даниил Вахрушев, Анастасия Панина и Владимир Сичев. Епизодите в сериала ще бъдат отделни истории, а сюжетът ще е малко свързан с поредицата «Учител по физическо».

Фома става депутат със щастлив семеен живот. Но ехото на бурното му минало ще се усеща. Фома започва да шантажира "талантлив манипулатор", но под угроза се оказват не само неговите близки, но и съдбата на цялата страна. Налага се Фома да спаси не само невинните хора , а и цяла Русия.

Производственият бюджет на филма се оценява на 250 милиона рубли, а маркетинговият бюджет възлиза на 140 милиона рубли. Планирано е филма да бъде завършен през есента на 2018 година и да се появи на екрана в началото на 2019 година.

Руско кино

 98 
 -: 29-05-2017, 19:10:47 
Започната от Emil Boev - Последна публикация от Emil Boev
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=XY8eYVXJO8g" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=XY8eYVXJO8g</a>
Кинокомпания СТВ разпространи първият трейлър на филма «Салют-7», сюжетът на който е основан на реални събития, свързани със спасението на едноименната космическа станция.

Филма на режисьора Клим Шипенко разказва за съветската космическа станция, която се намира в орбита в безпилотен режим. През 1985 година неочаквано престава да отговаря на сигналите изпратени от центъра по управление на полета. Падането на станцията, която се явява гордостта на съветската наука и космонавтика, можа да доведе до загубата не само на имиджа на страната, но и трагедия с човешки жертви.

За да се разберат причините за аварията и да се предотврати катастрофата е необходимо да де изпратят хора в орбита. Никога до сега не е извършвано скачване с неуправляем обект в космоса. Полетът до космическата станция «Салют-7» все още се счита от техническа гледна точка за най-труден в историята на космическите изследвания.

Главните роли във филма се изпълняват от Владимир Вдовиченков, Павел Деревянко, Александър Самойленко, Витали Хаев, Оксана Фандера, Любов Аксенова и други.

Премиерата на филма е насрочена за есента на 2017 година.

Руско кино


 99 
 -: 22-05-2017, 02:06:31 
Започната от Emil Boev - Последна публикация от Emil Boev
expand the original image
Филма «За първи път» на режисьора Дмитри Кисельов спечели голямата наградата на Гран-при XXV фестивал «Вива кино Русия!», който завърши на 19.05.2017 година в Санкт Петербург.

Наградата за най-добра режисура спичили Николай Достал за филма «Монахът и бесът». Ксения Рапопорт получи наградата за най-добра женска роля за участито си във филма «Дама пика» на режисьора Павел Лунгин. Сергей Безруков получи наградата за най-добра мъжка роля за участието си във филма «След теб». Филма на режисьора Алексей Красовски «Колектор» спечели 2 наград: Награда на пресата и награда за дързост и точно изпълнение.

Руско кино

 100 
 -: 17-05-2017, 19:18:19 
Започната от Emil Boev - Последна публикация от Emil Boev
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=COz0Rz3qcCU" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=COz0Rz3qcCU</a>
Компания «Руска Филмова Група» публикува първият анонс на военно шпионският криминален филм «Не казвам сбогом».

Действието на филма се развива през октомври четиридесет и първа година. Многохилядна германска армия настъпва към Калинин (сега Твер) за да открие директен път към Москва. Защитниците на града са само две хиляди човека без танкове и артилерия. Единствената надежда за забавяне на врага е пета пехотна дивизия която трябва да мине с ешелони през Калининската гара. Но диверсантите правят всичко възможно, това да не се случи. Началника на Калининския гарнизон, майор Павел Сисоев опитвайки се да съхрани в града порядъка и спокойствието, сам попада под подозрение за участие във вражеската подривна група.

Във филма участват Андрей Мерзликин, Егор Бероев, Ана Чурина, Ксения Петрухина, Артур Ваха, Алена Чехова и други.

Датата на премиерата на филма все още не е уточнена.

Руско кино

Страници: 1 ... 8 9 [10]
Real Time Web Analytics